Aaaaa er den nye sekkepipen

I sommer overvar jeg Edinburgh Tattoo. Det ble mye sekkepipe. Men i år hadde sekkepipespillerne en ny vri. Den var temmelig stilig. Etter hvert oppdaget jeg noe avslørende.

Denne gangen skriver jeg om mine subjektive lydopplevelser.

IMG_0639

En stor tropp militære sekkepipeblåsere kom marsjerende inn med respektinngytende bjørneskinn-turbaner – halvmeter høye, kvartmeter brede og kullsvarte. For virkelig å psyke ut fienden spilte de i tillegg en monoton, surrende lyd som aldri tok slutt. Som om de alle sammen sa aaaaaaaaaaaa… uten trekke pusten. Artig. Smart måte å understreke deres skremmende utholdenhet i kamp, tenkte jeg.

Neste tropp brukte samme teknikk! Kult! Endelig litt nytenking innen sekkepipesjangeren!

Etter hvert som hver tropp benyttet samme monotone spillemåte, ble det imidlertid kjedelig. Jeg spurte kona hva hun syntes om at alle spilte likt som første tropp, og om hun likte den nye monotone spillestilen. Jeg oppfattet ikke svaret hennes før hun hadde gjentatt 3-4 ganger. Det er jo litt vrient nå som hørselen min har vandret langt på sin vei mot døvhet. Omsider oppfattet jeg at hun syntes det var god variasjon i melodiene. Men hun lurte på hva jeg egentlig mente med monoton spilling og endeløs during. Slikt hadde hun ikke lagt merke til. De spilte da akkurat slik de har gjort i alle år.

Hmmm… Det var altså min hørsel som nå manglet alt av diskant og mye av mellomtone, som spilte meg dette pusset. Og jeg lot meg lure i nesten en hel time!

Fireworks

 


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


3 kommentarer til “Aaaaa er den nye sekkepipen

  1. Kunne godt vært meg som bare hører på 1 øre….. noe blir nesten morsomt…

  2. Been there 🙂 Ikke med sekkepipe da, men jeg har klaget over mye annet og fått uforstående blikk tilbake.
    Horetrobbel var en fin bloggadresse 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *