Automatisk skrivetolking


Annonse:Når jeg holder foredrag og kurs for folk som hører dårlig, skulle jeg helst hatt skrivetolk tilstede. Da ville tilhørerne kunnet lese mesteparten av hva jeg sier. For to år siden testet jeg automatisk skrivetolking. Det var ikke særlig vellykket. Men nå har det begynt å bli sving på ting!

Her er en 3-4 minutters videosnutt som gir en pekepinn på hva jeg sannsynligvis ender opp med på mine ukentlige foredrag fram til påske.

Se også kommentarer lenger nede på siden.

 

Sharing is caring!

Om Stein Thomassen

Kunnskapsformidler. Foreleser om plagsom tinnitus og lydoverfølsomhet på Landaasen Rehab siden 2007. Siden 2011 mer og mer opptatt av generell hørselsproblematikk også. Brukt høreapparater siden 1999. Utdannet ingeniør (audio- og datateknikk).

2 kommentarer til “Automatisk skrivetolking

  1. Jo, Stein Thomassen; en ekte skrivetolk hadde helt fint skrevet «kokleær synaptopati» korrekt hvis du hadde gitt vedkommende det forberedelsesmaterialet som er nødvendig for å kunne utføre skrivetolking av høy kvalitet. Sannsynligvis også uten, hvis du snakket så rolig, tydelig og selvkontrollert som du gjør på dette opptaket. Men til forskjell fra den automatiske talegjenkjenningen, kjenner en skrivetolk igjen hva som er innskutte setninger, hører og forstår forskjellen på «brukbar» og «bruk for», og når det skal settes komma og når det skal være punktum med påfølgende stor bokstav.

    Når det er sagt, så gir de nye stormskrittene i utviklingen av talegjenkjenning utrolige muligheter for døve og sterkt tunghørte. Men teknologien har også sine klare begrensninger, om enn disse blir stadig færre og mindre.

  2. Helt enig med deg 🙂
    Som foredragsholder må jeg ha full kontroll på effektiv ordbruk, rolig snakking og hyppige småpauser når automatisk skrivetolking benyttes. Dette dreper mye av gløden i fremførelsen. Derfor blir det spennende å se om det i praksis er mulig å benytte dette.
    Min tanke er at det muligens er bedre å ha dårlig (men ikke for dårlig) skrivetolking enn å ikke ha skrivetolking i det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *