Dårlig linje ?

For halvannet år siden fikk jeg problemer med å høre i mobiltelefonen. Etter noen mislykkede uker med avansert ekstrautstyr, oppdaget jeg en pålitelig løsning.

Bluetooth

Det avanserte ekstrautstyret besto i at mobilen min koblet seg trådløst via bluetooth til en Phonak SmartLink som igjen koblet seg trådløst via FM til små ekstra-dingser på mine høreapparater. Dermed hørte jeg telefonlyden direkte i mine høreapparater. Hurra!

Løsningen var så avansert at jeg måtte lade SmartLinken to ganger daglig, fikk lyden inn på kun ett øre ved nesten halvparten av oppringingene, måtte jobbe ekstra hardt for å forstå hva som ble sagt etter hver eneste lille pause (pga pumpe-effekt).

Til slutt ble jeg nervøs hver gang det ringte. Ville jeg nok en gang måtte beklage og si at utstyret dessverre stakk kjepper i hjulene for meg?

Idiotsikker

I desperasjon skaffet jeg meg en veldig primitiv erstatning; en antikvarisk halsslynge.

halsslynge

Den ene enden plugget jeg inn i mobiltelefonen. Den andre hengte jeg rundt halsen. Så slo jeg høreapparatene over på T-programmet når noen ringte.

Løsningen var så enkel at jeg slapp å tenke på lading av batterier, fikk lyden inn på begge ører i 100% av tilfellene, slapp å anstrenge meg for å forstå hva som ble sagt selv etter pauser og kraftige lydpartier.

Nå kunne jeg slappe helt av selv om telefonen ringte, for nå trengte jeg aldri si at det tekniske utstyret ødela for meg.

Helt normal

En liten detalj; halsslyngen min har ingen mikrofon. Derfor må jeg holde telefonen i nærheten av munnen, slik at jeg benytter telefonens mikrofon. Men da har jeg full kontroll. Og de jeg snakker med, hører den lyden som min telefon er laget for å gi fra seg. Ingen klager på rar lyd, skurring og andre pussige ting. Jeg høres akkurat ut som hvilken som helst mobiltelefonbruker.

Les også kommentarene til denne artikkelen. Du finner dem lenger nede på siden.

Stein Thomassen © 2013

 

15 kommentarer til “Dårlig linje ?

 1. Min erfaring er at Bluetooth gir best lydkvalitet uansett om det er mobil, tv eller fra en musikkenhet.

 2. Hei NN, jeg lurte på det du skrev om bluetooth. Hva har du på apparatene dine for å koble dem til bluetooth? Jeg er ikke så bevandret i hjelpemidler annet enn høreapparat (som jeg har brukt hele livet) pga jeg har aldri blitt fornøyd med lyden. Har fått altfor svak lyd, eller hvis lyden har vært kraftig nok så får jeg skurrelyder eller suselyder inn på apparatene med audiosko som kobles til apparatene, og så har jeg forsøkt med musikkslynge (ubrukelig pga trafostasjon i nabolaget) og nå zoomlink fra Phonak. Kan jeg spørre hvordan du får til bluetooth så kanskje det er en mulighet 🙂

 3. Hører veldig dårlig samtaler via mobil 🙁 men eneste positive er at jeg bruker d når slitsomme tlf.selgere ringer og jeg sier jeg bruker mest mobil til sms og leser på munnen til vanlig og hører deg derfor ikke i tlf. Som oftest beklager de da og ønsker meg en fin dag 🙂 men ibl. er d nedtur og ikke høre Spez tall og tlf.nr. Ungene mine må av og til høre tlf.nr for meg når noen gir meg d via tlf. Slitsomt da Men men…

 4. Har en Oticon Streamer som brukes mest til å høre TV. Jeg synes den er veldig bra til å høre via bluetooth i mobiltelefonen, men jeg opplever at mine venner som også har nedsatt hørsel har problemer med å høre meg. Da blir det ingen god samtale. Har iPhone 5 og det er den første telefonen som har fungert med høreapparatet på. Det fungerer som oftest bra.

 5. Det som fungerer best for meg er Nokia teleslynge. Kobles opp til mob via blutooth. Jeg kobler den fra innimellom men den er rask å koble opp igjen. Blir nok ikke annet på meg selv om jeg må betale den selv.

 6. Interessant. I går viste min søn, som er musiker og filmproducer, mig det nye lydanlæg, han havde fået i sin bil. Der var trådløst det ene og det andet.
  Han sluttede med at sige: «men mor, som du ved med alt lyd, så er kvaliteten altid bedst, når den ikke er trådløs». og han lukkede handskerummet op og tilkoblede sin iPhone til en ledning, og lydkvaliteten i højttalerne forbedredes betydeligt.
  Der er generelle ting om lyd og lydkvalitet, som ikke kun mærkes i høreteknisk udstyr – men det kan være noget, vi bliver ‘påduttet’, og vi skal kende os selv godt nok til at prøve efter, hvad vi trives med.

 7. Jeg bruker handsfree, og full konsentrasjon over hva motparten sier i andre enden. Har prøvd trådløs streaming via bluetooth, men kuttet det ut, pga voldsom ekko hos motparten. Leverte den tilbake. Får leve med handsfree’en. Eneste som funker her, på min android tlf.

 8. Jeg hører dårlig i mobiltelefonen. Men bruker den likefullt. Rart jeg ikke ødelegger/mister høreapparatet så ofte jeg drar det ut! Har streamer til bruk, men den » spiser» batterier. Har noen råd om annet utstyr?

 9. Jeg pleier å ta ut et høreapparat når jeg taler i tlf, mob. Hører bedre da uten disse hersende skurringene på høreapparatene. Og også det NN7 sier: Men den»spiser» opp batteriene

 10. Hørte bra før med nokia og teleslynge. De siste 5 årene bare sms 🙁

 11. NN6, har du prøvd Nokia teleslynge eller annet utstyr? Jeg har Oticon streamer, men den kommer til kort mot Nokia slynga.

 12. Hva er Nokia teleslynge hvor får en tak i det? Jeg bruker Oticon streamer..

 13. Har ikke hatt Nokia teleslynge, men har hatt en av samme sort, men annen merke, for lenge siden. Men denne teleslyngetypen er som følgende: du trer et halsbånd, laget av tøy, og med innlagt sender, ned over hodet og halsen, og fester en liten mottaker-sender i enden av halsbåndet. Så fester du en annen mottaker i mobiltelefonens hodetelefonutgang, og skrur begge to på samtidig. Så er det bare å prate i vei.
  Du må ha høreapperat med teleslynge, for å bruke denne typen opplegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *