Høreapparat med Bluetooth svekker lydkvaliteten?

  1. Har du høreapparater som kan motta bluetoothstreaming direkte – altså uten en streamer hengende rundt halsen?
  2. Bruker du faktisk bluetooth mellom høreapparat og mobiltelefon?
  3. Har du 312-batterier i høreapparatene?

Ja, da kan det muligens være at lydkvaliteten påvirkes negativt når du bruker bluetooth.

Batteriets kapasitet

Batterier av typen 312 (særlig de som er 100% kvikksølv-frie) er ikke gode nok til å avgi den elektriske energien som typisk kreves når høreapparatet benytter bluetooth-teknikken. Dermed får apparatet mindre energi enn det burde hatt for å sikre optimal lydkvalitet og pålitelig bluetooth-forbindelse. I tillegg blir batteriets levetid såpass kort at man må skifte irriterende ofte.

Dette er grunnen til at apparater med bluetooth ofte har et hakk større batterier, nemlig type 13. Veldig kraftige apparater (f.eks. ReSound ENZO) trenger enda mer energi og har derfor neste batteristørrelse, altså 675.

Riktig batteri i høreapparatet

ReSounds LiNX-apparat (made for iPhone) kom først med 312-batteri, men for et halvår siden kom en oppgradert versjon, LiNX2, med 13-batteri.
Starkey Halo (også made for iPhone) har hatt 13-batteri hele tiden.

Har DU opplevd slike problemer?

Hvis du har opplevd problemer med lydkvaliteten når bluetooth er påslått, eller du har opplevd upålitelig bluetooth-forbindelse, har du selvsagt nevnt det for den du fikk apparatene av – og fått fikset problemet.

 

Inspirert av: http://thehearingblog.com/archives/3189

Om Stein Thomassen

Kunnskapsformidler. Forelest om plagsom tinnitus og lydintoleranse på Landaasen Rehab siden 2007. Siden 2011 mer og mer opptatt av generell hørselsproblematikk. Brukt høreapparater siden 1999. Utdannet ingeniør (audio- og datateknikk).