Hørselstest hjemme?

Bilde av koffert inneholdende audiometer.
Illustrasjon: Clementine

Sitte hjemme mens audiografen tester hørselen din?

Clementine har lansert et nytt verktøy for audiografer: Clementine Home. Det et profesjonelt automatisk audiometer som sendes hjem til klienten.

Veiledet av instrukser på en innebygget skjerm, kan brukeren utføre en standard hørselstest på seg selv. Deretter returneres audiometeret og testresultatene til audiografen.

En utvidet modell har også otoskop, wifi og videotelefon. Dermed kan audiografen faktisk veilede brukeren mens testingen pågår. Dessuten blir testresultatene umiddelbart tilgjengelig for audiografen.

I disse karantene-tider er dette en mulig erstatning for å møte opp på audiografens kontor (som nå sikkert er stengt pga koronaviruset). Eller en løsning for grisgrendte strøk i landet vårt. Mange nordmenn har laaang reisevei til audiograf.

Praktisk?

Imidlertid vil jeg tippe at Clementine Home i praksis vanskelig kan betjene mer enn 1 klient per uke. Det tar tross alt tid å sende audiometeret fram og tilbake. Skal audiografen fjern-teste 1 klient per dag, trengs trolig 5 slike audiometere.

Skal det bli sving på fjern-testing av hørselen, trengs det ganske sikkert en annen løsning.

Hva med et allround høreapparat med innebygget audiometer og trådløs internettforbindelse?


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her for å abonnere.


1 kommentar til “Hørselstest hjemme?

  1. vedr. tinnitus: I dag snakket jeg med en Torbjørn via mobilen, han ga mange nyttige opplysninger og var konkret og hyggelig. Etter samtalen skjønner jeg at mye hviler på meg selv ift. og takle tinnitus, og det gleder jeg med til og takle og håper på bedre dager, tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Jeg aksepterer dette nettstedets Personvernerklæring