Medikament mot hørselsnedsettelse kan bli virkelighet innen 5 år?

Dette er en oversettelse av en pressemelding fra den britiske hørselsorganisasjonen Action on Hearing Loss om deres Hearing Progress Report 2015.

Det første medikamentet for behandling av hørselsproblemer kan være tilgjengelig innen 2020 ifølge en ny rapport lansert 16. april av den britiske hørselsorganisasjonen Action on Hearing Loss (tidligere RNID).

5 medikamenter er allerede i sluttfasen av klinisk testing, og ytterligere 13 er i de tidlige stadiene av klinisk utvikling. Action on Hearing Loss forventer at de første nye stoffene godkjennes og er på markedet innen 2020.

Den banebrytende nye behandlingen vil bidra til å lindre enkelte typer tinnitus, redusere hørselstap forårsaket av larm, redusere mellomøre-infeksjoner og motvirke bestemte hørselsgiftige cellegifter.

Hearing Progress-rapporten løfter fram de betydelige fremskrittene som er gjort av Action on Hearing Loss de siste 15 årene i sin søken etter å finne behandlinger som kan beskytte og gjenopprette hørsel, stilne tinnitus, og forbedre dagens teknologi.

Action on Hearing Loss sin konsernsjef Paul Breckell sier: «Oppsiktsvekkende fremgang har blitt gjort og bragt oss til et punkt der det foregår klinisk testing av en rekke lovende nye behandlingsmetoder for hørselstap og tinnitus. Vi er i ferd med å tre inn i en ny og spennende tid der folk som kjemper mot hørselstap vil ikke være begrenset til bare høreapparater og cochlea-implantater – medikamentelle behandlinger er innen rekkevidde. For tiden har 10 millioner mennesker i Storbritannia et hørselstap. Dette vil øke til 14,5 millioner i 2031. Lik det vi nå opplever innen demens, er hørselstap en kommende folkehelsekrise, så vi vil fortsette å finansiere forskning for å finne nye behandlinger.»

Marc Nicholson, London-basert DJ og tinnitusplaget som fikk tinnitus av å spille trommer på skolen og senere jobbe som DJ på store klubber sier: «Jeg er kjempeglad over at forskning er i ferd med å finne en behandling for tinnitus og håper virkelig det vil finnes en kur om noen få år. Jeg er glad for at Action on Hearing Loss fortsetter å finansiere akademiske institusjoner for å bidra til å forstå hva som skjer mellom ørene og hjernen min.»

Hearing Progress-rapporten kan lastes ned på www.actiononhearingloss.org.uk/hearingprogress

Merknader

De fem medikamentene i sluttfasen av klinisk utvikling er:

  1. STS utviklet av Fennec legemidler å beskytte mot cisplatin-indusert hørselstap
  2. AuriPro ™ utviklet av Otonomy for behandling av mellomørebetennelse
  3. AM-101 utviklet av Auris medisin for behandling av tinnitus
  4. OTO-104 utviklet av Otonomy for behandling av Ménières sykdom
  5. D-metionin utviklet av Southern Illinois University å beskytte mot støy-indusert hørselstap.

Action on Hearing Loss (tidligere RNID) er organisasjonen som arbeider for en verden der hørselstap ikke begrenser eller stigmatiserer folk, der tinnitus er blitt stille – og der folk verdsetter og passer på sin hørsel. Vår visjon er å finne en kur for hørselstap og tinnitus.
For mer informasjon om Action on Hearing Loss sitt biomedisinsk forskningsprogram, gå til www.actiononhearingloss.org.uk/finding-cures/our-biomedical-research/

Kilde: Action on Hearing Loss press releases on Hearing Progress Report 2015.

Om Stein Thomassen

Kunnskapsformidler. Forelest om plagsom tinnitus og lydintoleranse på Landaasen Rehab siden 2007. Siden 2011 mer og mer opptatt av generell hørselsproblematikk. Brukt høreapparater siden 1999. Utdannet ingeniør (audio- og datateknikk).

8 kommentarer om “Medikament mot hørselsnedsettelse kan bli virkelighet innen 5 år?

  1. Gleder meg! Jeg håper jeg har hørsel igjen da, og at man også har lært å gjenskape hørsel!

  2. Trenger nok en høydose av den medisinen, tre ganger daglig over tid….

Det er stengt for kommentarer.