Øk levetiden for høreapparat-batteriene!

8-klassingen Ethan Manuell var litt lei av å bytte batterier så ofte i høreapparatene. Nysgjerrig som han var, bestemte han seg for å teste ulike «kjerringråd».

Etter hvert fant han ut at det var mye å hente på å la batteriene få en skikkelig pause fra han tok av klistrelappen, og til han puttet batteriene i apparatet. Når pausen var 5 minutter, varte batteriene flere DAGER lenger enn han tidligere var vant til.

For at batteriet skal gi fra seg strøm, trengs det oksygen. Derfor tar vi av klistrelappen slik at luft kan slippe inn gjennom de små hullene. På den måten får batteriene en passelig dose oksygen, og høreapparatene får den strømmen de trenger for å fungere.

Nå har Ethan dokumentert at det er MYE å vinne på å ta av klistrelappen hele 5 minutter før du putter batteriene inn i høreapparatene.

Så da er det bare å legge om vanene våre og gjøre både oss selv, lommeboken og miljøet gladere 😉

Kilde: http://kimt.com/2015/05/05/student-makes-discovery-when-it-comes-to-extending-hearing-aid-battery-life/

Sharing is caring!

Om Stein Thomassen

Kunnskapsformidler. Foreleser om plagsom tinnitus og lydoverfølsomhet på Landaasen Rehab siden 2007. Siden 2011 mer og mer opptatt av generell hørselsproblematikk også. Brukt høreapparater siden 1999. Utdannet ingeniør (audio- og datateknikk).

9 kommentarer om “Øk levetiden for høreapparat-batteriene!

 1. Dette er faktisk noe batterileverandøren Rayovak har sagt i flere år. Flott at noen dokumenter som har prøvd det ut selv. 🙂 Anbefaler alle «brukerne mine» å ikke være for rask med å sette inn nye batterier. Vi må booste batteriene akkurat som du må gjøre med mobiltelefonen første gang du lader den opp.

 2. Undrar då og om liknande effekt kan fås ifall batterierna får luft under bruk, dvs ikke er helt instängda i batteri-lomme.

 3. Bra info,
  Men det jeg ikke skjønner er hvorfor ingen produsent har klart å lage ladningsbare høreapparater slik at bruker kan plassere høreapparater på et egnet sted(bolle,skål,eske,bord etc) under natten for siden på morgenen ta de i bruk ny oppladet?
  Kan Ikea levere lignende løsning for lading av mobil telefoner så burde det heller ikke være noe vanskelig å lage tilsvarende for høreapparater!
  Dette er ikke «rakketforskning» …å snart besøker vi vel forøvrig mars…
  Stor del av bruker gruppen har ikke lenger like lett med fin motorikken som kreves ved batteri bytte, det vil også være miljø bevarende å redusere all bruk av batterier til høreapparater.
  Når kommer høreapparat produsenter med direkte blåtann for android uten bruk av streamer, det blir feil hvis man skal være nødt til å bytte telefon, til rådyr iphone, kun for å få ønsket kommunikasjon «på øret» ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *