Portabel skrivetolk

Tenk om du kunne hatt med deg skrivetolk hvor som helst og når som helst. Wow – en skrivetolk som alltid er med deg! Mads har savnet dette. Derfor laget han  et par briller som kan vise fram tekst på glassene. Så puttet han inn mikrofon og en bitte liten datachip i brillene. Til slutt la han inn et dataprogram som kunne gjøre om tale til skrift. Da fikk han automatisk teksting av hva som ble sagt.

Babelfisk

Her ser du Babelfisk – det var navnet Mads Hindhede ga sin konstruksjon.

 

 

Hvor bra fungerer de?

Det vet vi ikke. Babelfisk kom nemlig aldri lenger enn til tegnebordet og en 3D-modell. Programvare for talegjennkjenning er dessverre ikke godt nok utviklet, og en batteridrevet datachip med lavt nok strømforbruk er dessverre ikke kraftig nok.

 

Men tanken var god!

Kan Babelfisk bli virkelighet en dag?

Se også kommentarer lenger nede på siden.

 


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


5 kommentarer til “Portabel skrivetolk

  1. Spændende – MEGET spændende.
    På dansk grund er nogen i gang med at udvikle noget lignende, men som app til iPhone. De arbejder med en fejl% på 15%, mener jeg.. den skal jo helst nedbringes… Der står mere om det i gruppen HØREFORENINGEN på FB.

  2. Så raskt utviklingen går teknisk og via nanoforskning så tviler jeg ikke på at noe tilsvarende vil finnes om , la oss si 10 år. Noen som vil vedde?

  3. Min umiddelbare reaksjon var: «Hjelp, det blir slitsomt!! Med tekst helt inn på øynene…» Men det fungerer sikkert for noen. Men jeg velger vanlig tegnspråktolk, takk!!

  4. Her er en ide til smart telefon og lesebrett. Allerede sent på 1980- tallet fikk jeg demostrert et program hos IBM som kunne skrive etter diktat. Jeg tror det er videreutviklet og brukes blant annet av enkelte leger (de som ikke snakker dialekt – Jeg husker diskusjonene dengang det ble introdusert/avvist i helsevesenet). Finnes det for lesebrett og/eller smartphone?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *