Bok – Selvhjelp ved tinnitus

– Hvordan mestre plagsom tinnitus

Kjøpe boken: Gå til TinnitusTips for mer info.

Nå 3.000 eksemplarer solgt!

«…en fremragende lille bog om tinnitus. Den er letlæselig og tilgængelig…» (Den danske «Høreforeningens» medlemsblad nr 6-2009)

«Personer med plagsom øresus finner bra veiledning til selvhjelp i denne utgivelsen…» («Tidsskrift for Den norske legeforening» nr 20-2009)

1 år etter lanseringen mente leserne dette om boken: 50%: veldig nyttig. 38%: ganske nyttig. 10%: ikke noe særlig. 2%: dårlig.

Beskrivelse

Lær hvordan plagsom øresus kan takles. Boken er myntet på deg som lider, pårørende, og ansatte i helsevesenet. Den bruker et lettfattelig hverdagsspråk men går likevel i dybden. Og i dybden du når det gjelder plagsom tinnitus. Etter å ha lest boken bør du ikke være i villrede om hvordan du kan gripe an plagsomheten.
Ditt største problem er din reaksjon på tinnitus-lyden. Og din verste fiende er manglende kunnskap.
Ved hjelp av omfattende informasjon om hva tinnitus er og hvordan tinnitus blir plagsom, rydder boken misforståelser av veien. Slik åpnes muligheten for å kunne se lys i enden av tunnelen.
Dårlig mestringsevne er ikke grunnen til at du plages. De fleste plagede er uvitende blitt offer for en tillært reaksjon (betinget refleks). Denne holdes i live av en ond sirkel. Det gjelder å bryte sirkelen slik at koblingen mellom tinnitus-lyden og din negative reaksjon svekkes mest mulig.
Det finnes behandling som fungerer. Kodeordet er tilvenning eller habituering som de skolerte sier. Både TRT (Tinnitus Retraining Therapy), lydterapi, kognitiv terapi, avspenning og fysioterapi er viktige brikker på veien til en bedre hverdag.
Som et sporlys viser boken veier som leder til et nytt liv for svært mange og betydelig bedring for de aller fleste. Kunnskap er makt!

cover-selvhjelp-tinnitus-181x256

Tittel: Selvhjelp ved tinnitus – Hvordan mestre plagsom øresus
(Norsk, Stein Thomassen, ISBN 9788292937037)

Innholdsfortegnelse:

1.1 – Innledning
1.2 – Hva bør du gjøre?
1.3 – Jakten på behandling
1.4 – Behandling som fungerer
2.1 – Hørselssystemet
2.2 – Kilden til tinnitus-lyden
2.3 – Virkemåten til plagsom tinnitus
2.4 – TRT-behandling
2.5 – Lydterapi
2.6 – Kognitiv behandling
2.7 – Avspenning
2.8 – Søvn
3.1 – Bøker
3.2 – Andre info-kilder
3.3 – Kurs
3.4 – Behandlere
3.5 – Legesjekk
3.6 – Audiograf-sjekk.
3.7 – Måle din tinnitus-reaksjon
3.8 – Ordliste
3.9 – Referanser
Om forfatteren
Stikkordregister

 


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *