Bok – Vågestykket

Vagestykket-194x300

Kjøp boken HER.

Forlagets omtale

Jeg var spent og forventningsfull, hadde med meg den gode erfaringen fra klasserommet, og jeg bestemte meg for å vise fram høreapparatet for de andre i elevene ute i skolegården. Straks ble jeg omringet av elever fra ulike klassetrinn. De større elevene lo og dyttet meg. Høreapparater var noe gamle gubber i tunet hjemme på gården brukte. De var døvhørte, senile og umulige å snakke med. Jeg var en taper og full av skam. Annerledes og utenfor. Jeg hadde bare lyst til å forsvinne.

Våren var i ferd med å springe ut, og snart ventet min første sommerferie. Den yrende forventningen om sommerfjellet og seterlivet sammen med bestemødrene mine kjentes langt borte. Noe hadde endret seg.

Min kamp hadde startet.

Dette er en personlig beretning om hvordan livet gikk for jenta som måtte klare seg med stadig mindre hørsel, og hvordan hun utkjempet kampen om en plass i fellesskapet.

Forfatter: Inger Anita Herheim

Utgitt: 2015. Antall sider: 265. Språk: Norsk bokmål. Format: Innbundet.
Forlag: Ferd Forlag. ISBN/EAN: 9788230328804

Kjøp boken hos:

Ferd Forlag

7 kommentarer til “Bok – Vågestykket

  1. Jeg leser denne boken nå, er gift med en som også er født med nedsatt hørsel. Kjenner meg igjen på mange ting. Utrolig at ikke lærere var mer oppegående på denne tiden. Hun kunne fått hjelp mye tidligere.

  2. Er nettopp ferdig å lese boken! Kan anbefales på det varmeste! Inger Anita lar oss få ta del i hvordan hun som barn mister hørselen og kjemper for å delta i fellesskapet. Senere forteller hun om veien til fellesskapet etter å ha fått CI. Glitrende godt beskrevet og hudløst til tider. Vi føler med det standhaftige barnet i hennes kamp. Fantastisk viljestyrke for jenten som aldri ga opp! Inger Anita har min dypeste respekt! Boken anbefales på det varmeste! Jeg skal lese den flere ganger!

  3. Eg trur boka vil gi oss brukarar endå bedre innsyn i eigne erfaringar, som kan gi større aksept på alt me får til på tross av høyrselsvanskane. Og like viktig at dei me omgir oss med, vere seg familie, kollega og venner, som får større forståelse for dei utfordringane me lever i, og som eg håpar bidreg til bedre tilrettelegging i ulike situasjonar. Og sist men ikkje minst dei ulike hjelpeinstansane som skal hjelpe oss til bedre kvardag. Det har vore ein tung jobb å skrive denne boka, men alle historiane eg har høyrt desse åra eg har undervist på Briskeby og ellers rundt om i møte med høyrselshemma, gjer at kvar skrivetime er bryet vert. Denne boka er full av mestringsstrategiar, og utgjer grunnmuren i min eigen takling av høyrselsvanskane i møte med folk og situasjonar.

  4. Vil gjerne takke for boken. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Du har en sterk livshistorie, som ennå ikke er slutt. Takk for boka og lykke til.

  5. Jeg har lest boken og bærer den med meg i mitt indre. Den rører ved mange strenger. Først og fremst følte jeg på den daglige smerten, ensomheten og kampen det lille barnet hadde. Men jeg ble også full av beundring for det motet hun utviste! – Og ikke minst hennes kreative løsninger i håp om å få et bedre liv i fellesskapet……..
    Boken er også skrevet slik at vi som er hørselshemmet, kan kjenne oss igjen i mye og hjelpe oss å sette ord på egne erfaringer. Det gir selvsagt ikke bedre hørsel, men å være i bås med flere er bedre enn å stå alene med ensomhetsfølelse!
    Denne boken er veldig god! Fra meg får den terningkast 6!

  6. Boka “Vågestykket” kan no kjøpast hos Norli Galleriet i Bergen. Den kan og bestillast hos alle Norli butikkane i Norge. “Vågestykket” inviterar deg inn i dei vanskelege utfordringane, og vidare ut i utforskande adferd i søken etter mestring. Boka kan også kjøpast på http://www.ferdforlag.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *