Varsel når du ikke skrur av vannet!

Fossende vannkran.
Illustrasjon: Unsplash – Imani

Rett som det er åpner jeg vannkrana og lar det renne litt, slik at det skal bli kaldt. Ofte gjør jeg noe annet mens vannet renner.

Jeg hører temmelig dårlig. Hvis jeg ikke står ved siden av vannkranen, hører jeg som oftest ikke at de renner.

Av og til glemmer jeg at jeg venter på at vannet skal bli kaldt. Det er jo så mye annet interessant å ta seg til på et kjøkken. Løse kryssord, f.eks.

Derfor skjer det en og annen gang at vannet renner temmelig lenge før jeg oppdager at jeg burde stenge det. En gang gikk det et helt kvarter. Hadde ikke kona kommet innom kjøkkenet, hadde det kanskje rent ennå.

Men nå er det slutt. Jeg har spurt min iPhone om den kan gi meg beskjed hvis jeg glemmer å stenge kranen. Og det kunne den. Hvis vannet renner mer enn 1/2 minutt, får jeg beskjed 🙂

Slik instruerte jeg iPhonen min:

Innstillinger > Tilgjengelighet > Lydgjenkjenning > På > Lyder > Rennende vann > På

For moro skyld har jeg testet om den kan gi beskjed hvis noen banker på døren. Men der er den kresen. Verandadøren teller åpebart ikke. Heller ikke inngangsdøren min står særlig høyt i kurs. Men så er den ikke akkurat av massiv eik…

På den annen side er den veldig pålitelig når det gjelder dørklokken min.

Om du fikk lyst til å prøve varsling for tunghørte, må du ha en iPhone som er oppdatert til iOS 14.

 


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her for å abonnere.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *