Vibrator på håndleddet

Lenge har jeg ønsket meg en smart dings rundt håndleddet. Den skulle:

  • Vise tiden.
  • Vekke meg med vibrering.
  • Varsle meg om at mobiltelefonen ringer.
  • Varsle om jeg har fått textmelding og epost.
  • Minne meg på avtaler jeg har.
  • Varsle om brannalarm uler (når jeg ikke har høreapparatene på).
  • Varsle om dørklokka ringer (når jeg ikke har på apparatene).
  • Fungere både hjemme og ute på reiser.

Alt dette ville jeg gjerne ha. 

Sammen med smarttelefon

Siden jeg allerede har en iPhone smarttelefon, ønsket jeg et tett samspill mellom armbånsdingsen og telefonen. Og til sammen skulle de gi meg en praktisk løsning. Jeg var overhodet ikke interessert i et fastmontert system hjemme og et portabelt til reisebruk. Jeg var heller ikke interessert i ett system for varsling av mobiltelefonting og et annet system for farevarsling og dørklokke.

Pebble

Nå har jeg fått ønskene oppfylt gjennom å skaffe meg Pebble smartklokke – og noen praktiske apper på min iPhone, bl.a. Braci.

Den originale Pebble Watch har sterkere vibrering enn Pebble Steel, sier mange. Derfor gikk jeg for den originale. Og det er ingen tvil om at jeg vekkes av vibreringene selv om jeg sover relativt tungt.

Siden Pebble er en smartklokke, kan jeg forandre og utvide dens finnesser ved å installere små programmer (apper) i klokken. Det finnes en drøss apper. Og siden Pebble jobber så tett sammen med smarttelefonen, kan jeg få til enda flere finnesser ved å installere spesielle appet på telefonen min. Selv om jeg her bare forteller om hvordan Pebble fungerer sammen med iPhone, bør jeg nevne at det er laget for å jobbe sammen med Android-telefoner også.

Vekking

I selve klokken har jeg nå en god vekkerklokkefunksjon med slumring, alarmer som kan settes for separate ukedager om jeg vil, og tydelig og langvarig vibrering. Vekkefunksjonen er uavhengig av min iPhone. Jeg kan faktisk ha telefonen avslått og likevel bli vekket. Hvis du skulle ønske at iPhonens Klokke-app kunne sende sine alarmer over til Pebble, må jeg skuffe deg. Personlig synes jeg ikke det gjør noe, for jeg synes det er tryggest at armbåndsklokken håndterer dette på egen hånd.

Påminnelser

For å bli varslet om andre ting enn tiden, må Pebble samarbeide med min iPhone. Varsling om innkommende samtale, tekstmelding, epost og avtalepåminnelser gjøres uten å måtte installere nye apper i telefonen. For eksempel varsles avtaler via iPhone-appene Påminnelser og/eller Kalender. Klokken viser også innholdet i tekstmeldinger og eposter. Når det gjelder varsler fra Påminnelser, vises både tittel og tilhørende notater. Ved varsler fra Kalender vises kun hendelsens tittel og sted, ikke eventuelle tilhørende notater.
Disse varslingene fungerer pålitelig og oppfattes lett.

Varsling

Når det gjelder varsling av brannalarm, dørklokke o.l., har jeg installert appen Braci på telefonen og på Pebble. Dermed kan telefonen oversende spesielle varslinger til klokken. Telefonens Braci-app må først lære å gjenkjenne ulike typer lyder, som for eksempel brannalarm og dørklokke. Deretter lytter telefonen kontinuerlig etter slike lyder. Hvis telefonen hører dørklokken, vil Pebble-klokken vibrere og vise fram et symbol som forteller at det er dørklokken. Jeg har skrevet noen ord om Braci i en annen artikkel.
Disse varslingene har jeg foreløpig ikke testet skikkelig, så jeg vet ingen ting om hvor godt de fungerer.

Batteri

Samspillet mellom Pebble og iPhone skjer trådløst via bluetooth, noe som dessverre merkes på batterikapasiteten – jeg må lade telefonen oftere enn før.
Hvor ofte jeg må lade selve Pebble-klokken, henger mye sammen med hvor mye jeg bruker slumrefunksjonen. Vibrering trekker som kjent mye strøm fra klokkens batteri. Vanligvis lader jeg bare 2 ganger i uken.

Kjøpe Pebble ?

Hos CDON

 

2 kommentarer til “Vibrator på håndleddet

  1. Klokken så kjekk ut. Men har jeg ikke Smartlink+ for hånden, er håndleddet opptatt med en Phonak klokke til å veksle mellom programmer og til å øke/minke volumet på høreapparatene. Så en smartklokke må nok vente for min del.

  2. Takk, Stein, da blir jeg straks veldig interessert i en Pebble selv (har ikke rukket å gjøre research på smartklokker med vibrering enda).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *