Video – TV+Nettbrett = teksting

Automatisk TV-teksting.

Bilde av nettbrett som viser automatisk TV-teksting.

Sett nettbrettet under TVen din, så får du automatisk teksting av TV-programmene.

(Oppdatert 30.11.2019)

Har du et Android-basert nettbrett, kan du bruke appen Google Live Transcribe for å gjøre om pratingen til tekst, og vise tekstingen på nettbrettet, altså automatisk TV-teksting. Best blir det hvis du overfører TV-lyden med en kabel til nettbrettet.

Ovenfor ser du min måte å få teksting på TV-programmer. I det viste tilfellet er det egentlig overflødig, fordi programmet er tekstet på tradisjonell måte. Men når jeg ser programmer som ikke er tekstet, får jeg ofte god hjelp av tekstingen som nettbrettet viser.

Men ikke alltid. For talegjenkjenningssystemet (Google Live Transcribe) er langt fra perfekt. Lille Norge med så mange ulike dialekter med en god del veldig lokale ord og uttrykk, er utfordrende.

Nedenfor kan du se hvordan det gikk med en 11 minutters sekvens fra Dagsnytt 18, og en 32-minutters sekvens av programmet Folkeopplysningen.

Når programlederen snakker i behersket tempo og på tilnærmet bokmål, går det forholdsvis bra. I hvert fall hvis vi tenker oss at tekstingen bare er et hjelpemiddel for dem som kan høre en del av hva som sies.

Dagsnytt 18:

video
Nettbrett tekster TV-programmet - ca 11 minutter.

 

Folkeopplysningen:

video
Min TV-autoteksting - 32 minutter

 


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


4 kommentarer til “Video – TV+Nettbrett = teksting

  1. På Windows PC, Mac, Linux og Chromebook kan du via nettleseren Chrome bruke tjenesten Speechlogger.com

  2. Vanligvis oversetter Google Live Transcribe lynkjapt.

    Men av og til blir det dessverre mystiske pauser i oversettelsen, ofte 5-6 sekunder.
    Deretter skrives det plutselig i en rasende fart alt som ble sagt mens Live Transcribe hvilte seg.
    Både under pausen og under den rasende skrivingen blir det selvsagt vanskelig å få med seg hva som ble sagt i TV-programmet.

    Dette problemet har ikke Speechlogger. I stedet har Speechlogger ca hver 10. sekund behov for en tolke-pause på 1-2 sekunder. Og da går vi glipp av hva som sies denne korte tiden, noen ganger ett langt ord, andre ganger 3 korte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *