CROS / BICROS

Når du er døv på de ene øret og har normal hørsel på det andre, kan det være vanskelig når noen snakker på din døve side.

Selv om det friske øret plukker opp lyden, blir den dempet ganske mye i diskanten (15-20 dB). Dette kan ha temmelig stor betydning for tale­forståelsen.

CROS

Hvis du trenger å overkomme dette prob­lemet (for eksempel hvis du er taxisjåfør), kan du ha stor nytte av en type høreapparat som kalles CROS. På den døve siden får du et apparat som plukker opp lydene. Så sendes de (tråd­løst) over til et apparat du har i det friske øret. Der­med vil det fris­ke øret plukke opp lyd­ene bed­re fra den døve siden.

BICROS

Skulle også ditt beste øre ha en hørsels­ned­settelse (men ikke døvt), trenger du høre­apparat i dette øret også. Da er BICROS tingen! Det fungere som CROS. Men i tillegg til å ta i mot lyden fra det døve øret, fungerer det som et vanlig høreapparat.

Informert?

Hvis du har vært hos ørelegen eller audio­grafen, har de sikkert orientert deg om denne muligheten. Men mange tenker at så lenge de hører på det andre øret, er det ingen vits å gjøre noe. Du kjenner kanskje noen som burde forsøke en slik løsning?

Følg bloggen min!
Motta et varsel på epost hver gang en ny artikkel publiseres.