Førskolelærere større risiko for hørselskade.

Bilde av mange glade førskolebarn.

7 av 10 førskolelærere har hørselsproblemer.

En svensk undersøkelse viser at førskolelærere har høyere risiko for hørselsproblemer enn de aller fleste andre yrker.

Resultater.

Nesten 4 av 10 kvinnelige førskolelærere opplevde at hverdagslyder ga ubehag eller fysisk smerte i ørene minst en gang i uken.

Kvinnelige førskolelærere får hørselsproblemer tidligere i livet enn andre kvinner.

Undersøkelsen viser også at kvinnelige førskolelærere har mer enn dobbelt så stor risiko for å få overfølsomhet for lyder, problemer med å oppfatte tale, og utmattelse av støy.

7 av 10 kvinnelige førskolelærere opplevde støy-indusert utmattelse i en grad som gjorde at de ikke klarte å høre på radio.
Nesten halvparten hadde problemer med å forstå tale.

Kvinnelige førskolelærere har mye høyere risiko enn folk som arbeider i lydmiljøer av samme lydstyrke. Problemene oppstår dels på grunn av bråkete og travelt miljø. Og dels fordi det er vanskelig å bruke støybeskyttelse i et førskolemiljø.

Kilde.

Undersøkelsen besto av 4.700 kvinnelige førskolelærere som ble sammenlignet med 4.100 kvinner i den generelle befolkningen. Aldersspennet var fra 22 til 63 år.

Undersøkelsen “Hearing-related symptoms among women Occurrence and risk in relation to occupational noise and stressful working conditions”. Den ble utført av Gøteborgs Universitet, og ble publisert i 2018.


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


1 kommentar til “Førskolelærere større risiko for hørselskade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *