Nedsatt hørsel bidrar til ensomhet!

Bilde av gammel mann som står på gaten og ser på forsamlingshus.

Forskere har funnet ut at seniorer har godt av sosial aktivitet.

Dette er dårlig nytt for seniorer med nedsatt hørsel. For det viser seg at hørselsnedsettelse gjør at man reduserer sine sosiale aktiviteter.

Dette har tunghørte selv visst i århundrer. Men nå kan altså forskere bekrefte at slik er det.

Hørselshemmede seniorer har dobbelt så stor risiko for å bli sosialt isolert og ensomme.

En av forskerne sier det slik:
Du kan jo forestille deg hvordan det er når du ikke får med deg vitsens poeng. Eller når du svarer feil fordi du trodde det ble spurt om noe annet enn det faktisk ble spurt om.

Forskning viser også at sosial isolasjon og ensomhet øker risikoen for demens og depresjon, og reduserer den fysiske formen.

Det er altså all grunn for tunghørte til å ta seg sammen og være mer sosial.


Kilde:
https://www.hear-it.org/hearing-loss-contributes-isolation-and-loneliness-among-seniors


Kommentarer?

Har du lyst til å lese eventuelle kommentarer, eller kanskje kommentere selv, må du rulle deg litt lenger nede på siden.

Abonnere?

Prateboble med teksten Follow my blog.

Vil du bli varslet med en gang nye artikler publiseres? Det tar jo ofte litt tid før vi legger dem ut på Facebook. Klikk her.


3 kommentarer til “Nedsatt hørsel bidrar til ensomhet!

 1. De siste par timene har det kommet massevis av kommentarer og tips på dette innlegget i Facebook-gruppen «Hørselshemmet» (https://www.facebook.com/groups/horselshemmet.hvasaa/).
  Man må være medlem av gruppen for å følge med på hva som sies der.

  Jeg anbefaler å melde seg inn i den gruppen, for der foregår det mye interessant og nyttig.

 2. F.M.:
  Merkelig konklusjon i denne artikkelen: Hvis man ikke hører godt nok til å oppfatte tale i sosiale situasjoner, så skal man ta seg sammen og oppsøke disse situasjonene.
  Forstår man lettere hva andre sier da?
  Eller med andre ord: Hører man bedre hvis man tar seg sammen?

 3. Poenget er at mange isolerer seg litt vel mye. Og isolasjon vet vi at over tid ofte medfører følgeproblemer som for eksempel depresjon. Rådet er å forsøke å redusere isolasjonen. Man trenger ikke dra på pub, kafeteria og lignende hvor mange ikke kan forstå noe av hva som blir sagt. Det kan være mye godt i å være litt mer frampå med sosialisering i litt mindre skala. Noen har tipset om å invitere en venn på kaffe litt oftere enn man hittil har pleid. Hvis man tenker litt etter, kan nok mange oppdage at det er mulig å være litt mer sosial og trives med det, hvis man bare legger litt arbeid i det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *